Kennispartners

Om tot de Beste Keuze te komen werkt IEX Gouden Stier samen met drie externe kennispartners

Goudenstier keurmerk

AF Advisors

De Beste Keuze in de categorieën Beleggingsfonds, Duurzaam Beleggingsfonds, ETF en Mixfondsenrange wordt bepaald in samenwerking met AF Advisors. Dit onafhankelijke onderzoeks- en adviesbureau beoordeelt de fondsen onder andere op het rendement, de kosten, het beleggingsbeleid en de infomatievoorziening. Voor alle categorieën die in samenwerking met AF Advisors behandeld worden, geldt dat het fonds een omvang moet hebben van minimaal 50 miljoen euro, gedenomineerd is in euro of dollar en een trackrecord van minimaal drie jaar moet hebben.

AF Advisors is een snel groeiende research & consultancy boutique gevestigd in Rotterdam. Sinds 2008 adviseren en ondersteunen zij financiële dienstverleners met vraagstukken en projecten op het gebied van het structureren van beleggingen, veranderingstrajecten en de bijbehorende processen.

Meer informatie vindt u op de website van AF Advisors

finner.nl, voormalig beleggingsmatch.nl

De Beste Keuze in de categorieën Broker, Online Vermogensbeheerder, Vermogensbeheerder en Private Banking wordt bepaald in samenwerking met finner.nl. Finner.nl hanteert een uitgebreid selectieproces.

beleggingsmatch.nl werd in 2012 opgericht door Bart Spronk en Stephan Freelink, in 2019 gingen zij verder als finner.nl. Als onafhankelijke partij controleert en beoordeelt finner.nl de kosten, rendementen en voorwaarden van ruim 160 Nederlandse brokers, adviseurs en vermogensbeheerders.

Meer informatie vindt u op de website van finner.nl

Crowdfundmarkt

De Beste Keuze in de categorie Crowdfundingplatform wordt bepaald in samenwerking met Crowdfundmarkt. Crowdfundmarkt maakt het voor potentiële investeerders in crowdfunding mogelijk een objectief en onafhankelijk vergelijk te maken tussen de beschikbare projecten van verschillende aanbieders.

Crowdfundmarkt is begin 2015 gestart en heeft als doel vraag naar en aanbod van crowdfunding in Nederland bij elkaar te brengen. Zij streven naar een zo compleet mogelijk overzicht van alle crowdfundingprojecten met financieel rendement bestaande uit: leningen of aandelen.

Meer informatie vindt u op de website van Crowdfundmarkt