De juryleden


Juryvoorzitter Marcel Tak is de beleggingsproductenspecialist van IEX. Zijn strenge, maar altijd rechtvaardige en objectieve beoordelingen van structured products, ETF's en hedgefunds gelden als maatgevend voor de markt. Tak is gevestigd als onafhankelijk financieel adviseur en schrijft als columnist voor diverse media.

Van 1987 tot 1997 werkte Tak voor het agentschap van het ministerie van Financiën. Vanaf 1997 is hij actief als zelfstandig beleggingsspecialist. 

Stephan Freelink is medeoprichter van beleggingsmatch.nl, een site die beleggers helpt een keuze te maken uit het aanbod van banken, brokers en vermogensbeheerders. Beleggingsmatch is inmiddels uitgegroeid tot de grootste vergelijkingssite voor beleggers in Nederland. Freelink studeerde Financiële Economie aan de Erasmus Universiteit Rotterdam en werkte tot 2012 bij Robeco. 

"Als grootste vergelijkingssite hebben wij dagelijks contact met zowel beginnende als ervaren beleggers. We zien successen, maar er worden ook misstanden blootgelegd. Deze klantervaringen kan ik meenemen in mijn beslissingen als jurylid."

Pascal Spelier neemt dit jaar voor het eerst plaats in de vakjury van de Gouden Stier. Spelier werkte voorheen bij ABN Amro als senior online marketeer. Na zestien jaar bij ABN maakte Spelier in 2012 de overstap naar Capgemini Consulting, waar hij helpt bij het creëren van een onderscheidende (digital) customer experience.

Zijn baan bij Capgemini Consulting combineert Spelier met het zelfstandig ondernemerschap. Dankzij zijn passie voor innovatie in de financiële sector – terug te vinden op zijn blog Finno.nl – is hij dan ook een zeer mooie toevoeging voor de vakjury van 2016.

Philip de Koeijer is het tweede nieuwe gezicht in de vakjury voor de Gouden Stier 2016. Als founding partner van AF Advisors heeft hij onder andere gewerkt als consultant bij diverse financiële instellingen.

Voordat De Koeijer aantrad bij AF Advisors werkte hij bij Robeco Asset Management en bij ING Investment Management. Bij beide asset managers was hij verantwoordelijk voor een groot gedeelte van het productaanbod. Ook ontwikkelde hij verschillende producten.

Partners van de Gouden Stier