Over de Gouden Stier


Tien jaar geleden maakte de beleggingswereld voor het eerst kennis met de Gouden Stier. Sindsdien is de Gouden Stier uitgegroeid tot een felbegeerde trofee voor beleggingsproducten en -diensten en een begrip in de markt. De prijzen worden jaarlijks uitgereikt aan bedrijven en producten die zich onderscheiden in hun beleid, communicatie, dienstverlening of productaanbod voor particuliere beleggers. Omdat beleggen voor steeds meer consumenten een belangrijk instrument voor vermogensopbouw is, heeft de sector de plicht om innovatief, begrijpelijk en toegankelijk te zijn.

Breed beleggend publiek

De Gouden Stier beloont goede prestaties op dat gebied en innoveert zelf mee met de veranderende particuliere beleggingsmarkt. De presentatie van de Gouden Stier onder het beleggerspubliek is uitgebreider dan ooit. Het platform wordt ondersteund door de grote beleggingssites van Nederland: Belegger.nl, IEX.nl, DeBeurs.nl en EuroBench.com.
Daarmee is de Gouden Stier het eerste breed gedragen platform voor kwalificatie en prijzen voor de retailbelegger. In de aanloop naar de uitreiking komt de Gouden Stier prominent terug op Belegger.nl en IEX.nl in de vorm van artikelen, overzichten en verwijzingen. Maar ook daarna krijgt de Gouden Stier een permanente positie op deze sites.  

 

Onafhankelijk

Om de voor ons zo belangrijke onafhankelijkheid te benadrukken, verstrekken wij volledige openheid over de manier van werken. Op de pagina Selectieproces vindt u bijvoorbeeld meer informatie over de partners met wie wij werken om tot een zo goed en onafhankelijk mogelijk oordeel te komen. 

Event

De prijsuitreiking van de Gouden Stieren is al sinds de start het industry event van het jaar. Ook dit jaar vindt de uitreiking weer plaats op het aloude adres. Te midden van collega’s en concurrenten uit de markt worden in een vertrouwde intieme ambiance de prijzen uitgereikt.

Partner van de Gouden Stier

Als financiële instelling kunt u profiteren van de Gouden Stier. Het platform staat niet alleen voor de meest prestigieuze beleggingsprijzen van Nederland, maar verzorgt ook het meest spraakmakende beleggersevent van het jaar. Door partner te worden, verbindt u uw merk aan deze prijzen en geniet u van verschillende voordelen.

Partner zijn van de Gouden Stier betekent:

  • Profilering bij een groot publiek als ondersteuner van de enige breed gedragen, onafhankelijke prijzen voor de retailbelegger

  • Inhoudelijke koppeling van partners met content op de best gelezen beleggingssites van Nederland, IEX.nl en Belegger.nl

  • Meeliften met ondersteunende displaycampagnes voor de Gouden Stier op de grootste beleggerssites van Nederland

  • Grote zichtbaarheid door een lange campagneperiode: van medio september tot de uitreiking van 10 november en in de periode daarna tot en met 31 december

  • Gratis toegangskaarten

Missie Gouden Stier

Beleggen wordt steeds belangrijker. Een groeiend aantal Nederlanders doet eraan: sommigen simpelweg omdat ze het spel op de beurs leuk vinden, anderen omdat het een onmisbaar instrument is om hun financiële doelen te kunnen verwezenlijken.

Maar beleggen is niet eenvoudig. Er zijn veel producten en diensten – waarvan het niet makkelijk is om ze goed te begrijpen, te vergelijken en te kiezen.

Daarom hebben de toonaangevende beleggingsplatforms van Nederland – IEX.nl, Belegger.nl, Eurobench.com en DeBeurs.nl – de handen in een geslagen om de Gouden Stieren uit te reiken. Doel van deze prijzen is om consumenten inzicht te geven in de beste producten en diensten in de Nederlandse markt.

De Gouden Stier is een onafhankelijk merk en selecteert voor particuliere beleggers de beste, meest innovatieve en transparante bedrijven en diensten, op basis van voor iedereen inzichtelijke criteria. De winnaars van de Gouden Stieren worden door een onafhankelijke, gerenommeerde jury geselecteerd. Voor het nominatieproces zijn partners met specifieke know-how ingehuurd, waardoor een voorselectie van kwalitatief sterke producten en aanbieders is gegarandeerd. Na de uitreiking wordt het juryrapport gepubliceerd, waarin alle overwegingen nog eens zijn terug te lezen.   

Kortom, de Gouden Stieren zijn meer dan “de zoveelste prijs”. Ze worden uitgereikt om beleggers te helpen bij het maken van keuzes en om innovatieve bedrijven en diensten in het zonnetje te zetten. De winnaars behoren tot de beste alternatieven voor beleggers die er op dit moment in de markt te vinden zijn.

Partners van de Gouden Stier