Kennispartners

Om tot de Beste Keuze te komen werkt IEX Gouden Stier samen met drie externe kennispartners

REFINITIV

De Beste Keuzes in de categorieën Beleggingsfonds, Duurzaam Beleggingsfonds, ETF en Mixfondsenrange worden bepaald in samenwerking met Lipper, een gespecialiseerd researchhuis op het gebied van fondsinformatie, en onderdeel van het internationale data- en analyseconcern Refinitiv.

Bij de beoordeling van het grote aanbod aan beleggingsfondsen en indexproducten is gebruik gemaakt van de fondsdata van Lipper en van het toonaangeende beoordelingssysteem voor beleggingsfondsen en ETF’s, Lipper Leaders.

Meer informatie vindt u op de website van Refinitiv

FINNER

De Beste Keuze in de categorieën Broker, Online Vermogensbeheerder, Vermogensbeheerder en Private Banking wordt bepaald in samenwerking met Finner.

Als onafhankelijke partij controleert en beoordeelt Finner de kosten, rendementen en voorwaarden van ruim 160 Nederlandse brokers, adviseurs en vermogensbeheerders. De Beste Keuze-selectie vindt plaats met behulp van data en de selectietool van Finner, op basis van door IEX aangeleverde klantprofielen.

Meer informatie vindt u op de website van finner.nl

Crowdfundmarkt

Crowdfundmarkt is onze partner in de categorie Crowdfundingplatform. Als onafhankelijk informatieplatform streeft Crowdfundmarkt ernaar om vraag naar en aanbod van crowdfunding in Nederland bij elkaar te brengen en een objectieve vergelijking tussen de beschikbare projecten op de diverse platforms mogelijk te maken.

Bij de Beste Keuze-selectie in de categorie Crowdfundingplatform maken we gebruik van de marktdata van Crowdfundmarkt. Op basis van die input, gecombineerd met kwalitatieve gegevens en vooraf bepaalde wegingen, maken we de uiteindelijke selectie.

Meer informatie vindt u op de website van Crowdfundmarkt